Na blaszkę ciasta o wymiarach 30 x 30 cm potrzebne jest:
6 jajek
1,5 szklanki cukru
3 szklanki mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
2 szklanki oleju
pół kilo porzeczek
Zacznij od porzeczek. Umyj je, oddziel wszystkie gałązki i listki, a następnie odstaw owoce - niech odciekną i wyschną.
Jajka zmiksuj z cukrem na gładką masę. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i olej. Całość miksuj na najwyższych obrotach do czasu, aż nie będzie już żadnych grudek.
Wylej ciasto na blachę. Ponieważ w jego składzie jest sporo oleju, nie musisz natłuszczać formy. Posyp ciasto porzeczkami.
Piecz około 50 minut w 180 stopniach.
Smacznego:)
pysznie się prezentuje:)
OdpowiedzUsuńAleż ma kolor! :)
OdpowiedzUsuń