Pasta z łososia i kawioru z... łososia!

Hmm, prawie wszystkie ostatnie przepisy Truskawka mają w składzie sok z cytryny. Tym razem będzie... tak samo:) To zasługa promocji, w której Truskawek kupił 3 kilo cytryn w cenie jednego. No trudno...

Składniki pasty:
100 g filetu z łososia
3 łyżki kawioru z łososia
szczypta soli
łyżka majonezu
pęczek koperku
sok z ćwiartki cytryny






Filet z łososia ugotuj lub upiecz w folii do pieczenia (wystarczy 10 minut we wrzątku, na parze lub w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni). Następnie rozdrobnij go widelcem na małe kawałki. Dodaj sól, majonez, koperek i sok z cytryny. Wymieszaj. Potem dodaj kawior i mieszaj ostrożnie, by nie rozgnieść pięknych czerwonych kuleczek.

Do tego jeszcze kieliszek szampana i kolacja gotowa:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz