Na 10 malutkich babeczek:
pół kostki masła
2 łyżki wody
3 łyżki kakao
3/4 szklanki cukru
2 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
szklana mąki
garść wiórków kokosowych
garść płatków migdałowych
aromat waniliowy
Zagotuj na małym ogniu masło, wodę, kakao i cukier.
Odlej pół szklanki. Resztę ostudź. Do wystudzonej masy dodaj 2 żółtka, proszek do
pieczenia, mąkę, aromat waniliowy, wiórki kokosowe i płatki
migdałowe.
Zostały dwa białka. Ubij je
mikserem. Dodaj do masy.
Piecz około 20 minut w 200
stopniach.
Potem polej czekoladą (tą odlaną - pół szklanki). Można też polać lukrem (cukier puder
wymieszany z odrobiną wrzątku). Udekoruj wedle uznania. Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz