Pasta z łososia

Truskawek 6 często zaprasza swoich gości na uczty rybne. Oto przepis na pastę, którą podaje zwykle jako przystawkę. A jak zostanie, to ma następnego dnia do kanapek:)


Na 3 przystawki lub 6 kanapek:
300g świeżego łososia
sól, pieprz
szczypta suszonej papryczki chili
3 łyżki majonezu majonezu
mała młoda cebulka
koperek
cytryna







Piecz łososia z plasterkami cytryny i koperkiem przez około 20 minut w 200 stopniach. Potem ugnieć go widelcem, dodaj sól, pieprz, chili, pokrojoną cebulkę, majonez i drobno posiekany koperek. Wymieszaj i odstaw do lodówki. Następnego dnia może się okazać, że pasta bardzo zgęstniała. Wtedy dodaj jeszcze jedną łyżkę majonezu. Podawaj dekorując koperkiem i cytryną, oprószając lekko papryczką chili.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz