Truskawek 6 często zaprasza swoich gości na uczty rybne. Oto przepis na pastę, którą podaje zwykle jako przystawkę. A jak zostanie, to ma następnego dnia do kanapek:)
Na 3 przystawki lub 6 kanapek:
300g świeżego łososia
sól, pieprz
szczypta suszonej papryczki chili
3 łyżki majonezu majonezu
mała młoda cebulka
koperek
cytryna
Piecz łososia z plasterkami cytryny
i koperkiem przez około 20 minut w 200 stopniach. Potem ugnieć go
widelcem, dodaj sól, pieprz, chili, pokrojoną cebulkę, majonez i
drobno posiekany koperek. Wymieszaj i odstaw do lodówki.
Następnego dnia może się okazać, że pasta bardzo zgęstniała.
Wtedy dodaj jeszcze jedną łyżkę majonezu. Podawaj dekorując
koperkiem i cytryną, oprószając lekko papryczką chili.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz