Rozgrzewające placki z jabłkiem

Idealne rozgrzewające śniadanie na jesienne, ciemne i zimne poranki. A do śniadania obowiązkowo szklanka soku!

Na 4 placki (2 porcje takie jak na zdjęciu):
2 jajka
2 łyżki cukru
2 łyżki mąki
4 plasterki jabłka
4 łyżeczki śmietany
szczypta cynamonu
garstka rodzynek
2 szklanki soku pomarańczowego 100% TYMBARK


Białka zmiksuj z cukrem na sztywną pianę. Dodaj mąkę i żółtka. Wymieszaj.
Wlewaj średnio rozgrzaną patelnię małe porcje i na każdą z nich połóż plasterek jabłka.
Smaż około 3-4 minuty z każdej strony. Podaj ze śmietaną, rodzynkami i cynamonem. Do szklanki soku wrzuć kilka rodzynek i dodaj trochę cynamonu.

W kilka minut masz zdrowe, pyszne, rozgrzewające śniadanie:)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz