Gruszka z jabłkiem i... truskawką



Na dwie duże porcje:

2 serki Almette z gruszką i jabłkiem
pół kg truskawek
cynamon mielony
imbir mielony
cukier trzcinowy
2 gałązki mięty i dwie czerwone wstążeczki

Truskawki umyj, odszypułkuj i zmiksuj na gładką masę (możesz zostawić kilka, którymi udekorujesz gotowy deser). Przesmaż zmielone truskawki z łyżeczką cynamonu, łyżeczką imbiru i 2 dużymi łyżkami cukru trzcinowego.Poczekaj aż masa - a w zasadzie już mus truskawkowy - wystygnie.

Układaj w pucharku warstwami: serek Almette, cienka warstwa cynamonu, mus truskawkowy.
Całość możesz udekorować truskawkami i miętą. Możesz - jak Truskawek 6 - przewiązać łyżeczkę czerwoną kokardką:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz