Roladki drobiowo-wieprzowe
Pierś z kurczaka + boczek ze świnki = roladka z suszonymi pomidorami!
Na 3 roladki:
pierś z kurczaka
3 cienkie plasterki boczku
6 suszonych pomidorów
trochę zalewy od suszonych pomidorów
ząbek czosnku
sól, pieprz, bazylia suszona, mielona papryczka chili
Pierś z kurczaka przekrój poziomo na 3 cienkie plastry. Najłatwiej Ci będzie jeśli dociśniesz mięso całą dłonią do deski/ blatu/ czy co tam masz pod spodem/ i poprowadzisz nóż równolegle do dłoni.
Połóż plasterek boczku, na niego plasterek kurczaka i 2 suszone pomidory. Posyp solą, pieprzem, bazylią i chili. Zwiń w rulonik i zepnij wykałaczką. I tak kolejne.
Surowe roladki zalej zalewą z suszonych pomidorów, dodaj pokrojony czosnek i suszoną bazylię. I niech się marynują z pół dnia.
Piecz w 180-200 stopniach przez 20 minut pod przykryciem i 10 minut bez przykrycia - żeby ładnie się zarumieniły.
A tak wygląda przygotowane do marynowania 20 roladek, które niedawno zrobił Truskawek 6:
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz