Cukinia nadziewana
Na 3 porcje:
duża cukinia
200 g mielonego
4 łyżki ugotowanego ryżu
jajko
sól, pieprz
2 ząbki czosnku
mała cebula
4 gałązki natki pietruszki
puszka pomidorów krojonych
szczypta papryczki chilli, kilka listków bazylii
Farsz:
wymieszaj mięso, ryż, jajko, sól, pieprz, drobno posiekany czosnek, cebulę i natkę pietruszki.
Odkrój dwa końce cukinii. Wydrąż długim nożem pestki. Do środka wsyp trochę soli. poczekaj aż odcieknie. Wypełnij cukinię farszem. Włóż do naczynia żaroodpornego. Zalej pomidorami z puszki. Posyp solą i pieprzem. Piecz pod przykryciem około 40 minut w 180 stopniach. Przed podaniem posyp papryczką chilli i listkami bazylii.
Gotowe:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz