Odczarować podroby... czyli gulasz z serduszek i papryki


Serduszka drobiowe chyba nie są dziś zbyt popularną potrawą. Nadszedł czas, by pokazać, że gulasz z serc może być smaczny i zdrowy!


Gulasz z serc drobiowych:

500 g serduszek
duża czerwona papryka

pół główki czosnku
kawałek pora lub mała cebula
sól, pieprz
3 listki laurowe

sos sojowy lub słodki, indonezyjski sos sojowy





Serduszka umyj pod bieżącą wodą. Odetnij z nich tłuszcz i żyłki.
Duś pod przykryciem z solą, pieprzem i listkami laurowymi przez około 20-30 minut.
Pokrój paprykę i pora lub cebulę na cząstki niewiele większe od pojedynczego serduszka. Obierz czosnek.
Dodaj warzywa do serduszek. Dopraw sosem sojowym. Duś jeszcze 15 minut.

Mniam mniam!

Już niedługo - wątróbka:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz