Odczarować podroby... czyli gulasz z serduszek i papryki
Serduszka drobiowe chyba nie są dziś zbyt popularną potrawą. Nadszedł czas, by pokazać, że gulasz z serc może być smaczny i zdrowy!
Gulasz z serc drobiowych:
500 g serduszek
duża czerwona papryka
pół główki czosnku
kawałek pora lub mała cebula
sól, pieprz
3 listki laurowe
sos sojowy lub słodki, indonezyjski sos sojowy
Serduszka umyj pod bieżącą wodą. Odetnij z nich tłuszcz i żyłki.
Duś pod przykryciem z solą, pieprzem i listkami laurowymi przez około 20-30 minut.
Pokrój paprykę i pora lub cebulę na cząstki niewiele większe od pojedynczego serduszka. Obierz czosnek.
Dodaj warzywa do serduszek. Dopraw sosem sojowym. Duś jeszcze 15 minut.
Mniam mniam!
Już niedługo - wątróbka:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz